Bezoek de Enterse Motorclub
ook op Facebook!

Bezoek ook ons Forum.

Nieuws



Supermoto 24 augustus 2014
Nieuws item gewijzigd: 14 augustus 2014

Voor het laatste nieuws zie de Nieuwsupdates over de Supermoto

Zie ook het recente artikel op: entersnieuws.nl

Op 24 augustus aanstaande organiseert de Enterse Motor Club voor de tweede keer een wedstrijd voor het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK) supermoto op het circuit ‘De Krompatte’ te Enter. Dit circuit ligt naast ’t Kluphoes van de EMC op het industrieterrein De Vonder. Circuit "De Krompatte"
.
Supermoto is een snelheidswedstrijd voor motoren, waarbij het circuit voor ca. 70% verhard is en voor 30% onverhard. Je moet dus kunnen racen en crossen. De motoren zijn aangepaste crossmotoren, waarbij de belangrijkste aanpassingen zijn; kleinere wielen, grotere remmen en bredere banden zonder profiel.

Dit jaar telt de wedstrijd tevens mee voor Belgische Prestige Kampioenschap. De Belgische en Nederlandse motorbonden werken hierin samen, zodat er een bredere top is van rijders die aan elkaar gewaagd zijn.

Uiteraard komen in Enter op 24 augustus nog andere klassen aan de start, dit zijn de Nederlandse Nationale klasse, de Belgische Nationale klasse (Belgium Cup) en uiteraard weer de EMC klasse, waarin de leden van de organiserende EMC het tegen elkaar opnemen.

Ook is er een Jeugdklasse, waarin maar enkele licentiehouders actief zijn.
De klasse met het grootste aantal deelnemers is de Nederlandse Nationale klasse.
Dus een vol en aantrekkelijk programma met zowel toprijders als amateurs aan de start.

Kijk voor Laatste nieuwsupdates, Circuit "De Krompatte" en andere info over de Supermoto

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nl



Clubblad juni 2014
Nieuws item geplaatst: 14 juli 2014

Het zomer motorseizoen is in volle gang. Bij onze club is de agenda in het voorjaar altijd vol dus diverse verslagen van deze activiteiten in deze editie. Alle activiteiten zijn succesvol verlopen. Diegene die er niet bij waren hebben wat gemist en moeten het doen met wat erover in dit blad staat. Er waren ook wat toerritjes waar helaas geen verslagen van zijn, maar dat is geen ramp. Daarnaast hebben we een bus (Re)Bully aangeschaft, die we zullen inzetten bij de nog komende activiteiten. Verder is er een nieuw evenement, de 1e EMC Plearpiep’n rit, waar we wat over melden. Dan is de Supermoto commissie op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor onze 2e Supermoto op 24 augustus. Dit ziet er goed uit, weer veel EMC-ers die meedoen in de EMC Klasse en daarnaast telt onze internationale ONK klasse mee voor het Belgisch Kampioenschap en is er een extra klasse met louter Belgen aan de start, dus een artikeltje hierover zit erbij. Over de Tweedaagse van a.s. najaar in deze editie nog geen nieuws, maar de Enduro commissie is ook reeds bezig met de voorbereidingen hiervoor.
Bekijk het Clubblad juni 2014:

> Met o.a. in dit nummer:
> Bully of Rebully?
> Uit de oude doos
> EMC Motorweekend
> Enterrun 2014
> “Plearpiep’n-rit”
> Noabercross
> ONK Supermoto
> Veteranen en klassiekers in actie
> Oproep verkeersregelaar 'Ronde van Twente'



Noaberscross 12 en 13 april 2014
Nieuws item gewijzigd: 14 april 2014

De Enterse Motor Club heeft i.s.m. Noabers Events op 12 en 13 april 2014 de Noaberscross georganiseerd

Meer informatie van deze noaberscross op de cross pagina

Het zit er weer op... Het was weer een geweldig evenement met veel plezier voor deelnemers en publiek.

Uitslagen:
12 april Cross country
13 april 3-uurscross
Foto's:
Foto's van Gert Poffers

Kijk voor een impressie van alle jaren



Veteranen en Klassiekerrit 12 april 2014
Nieuws item gewijzigd: 14 april 2013

De Enterse Motor Club heeft ook dit jaar weer haar jaarlijkse Veteranen en Klassiekerrit georganiseerd.
Veteranen zijn motoren tot en met bouwjaar 1940 en de klassiekers zijn motoren en brommers ouder dan 25 jaar.
Mooi gerestaureerde machientjes met vaak pure techniek van weleer, maar zeker niet minder minder boeiend.
Ook dit jaar gelukkig speelde het weer optimaal mee waardoor de deelnemers, toeschouwers en organisatie er weer volop van hebben genoten.
Deelnemers bedankt voor deelname en alle vrijwillgers weer bedankt voor de inzet.

De Veteranen- en Klassiekercommissie EMC

Zie het artikel op entersnieuws.nl


Clubblad maart 2014
Nieuws item geplaatst: 14 april 2014

De winter zit er lang weer op. Deze keer zonder Reggerit omdat we die nu als tweedaagse pas in november organiseren. In plaats daarvan werd er een succesvolle speedtrial georganiseerd op 4 januari, waarvan een klein verslagje in dit nummer. Dan hadden we nog onze ledenvergadering die druk werd bezocht. Het officiële gedeelte was nu weer lekker kort, waarna nog een wat langer informeel gedeelte volgde. De Ganzenrit is ook al weer geweest, met een goede opkomst. Ondertussen zijn de Veteranen- en Klassiekerrit en de Noaberscross al weer achter de rug. Voor het eerst dat we twee evenementen tegelijkertijd hadden, maar agenda technisch kon dit niet anders. Dan gaan we in mei weer met een grote groep EMC-ers een weekend naar Duitsland. Maar deze activiteiten staan dus pas in de volgende editie.
Bekijk het Clubblad maart 2014:

> Met o.a. in dit nummer:
> Een koe met twee wielen?
> EMC Enduro team.
> Speedtrial 4 januari
> TT - Circuit
> Geen APK voor motoren
> Aan de studie



Ledenvergadering woensdag 26 februari 2014
Nieuws item gewijzigd: 5 maart 2014

Het gebruikelijke financiële plaatje, mededelingen en wat al niet meer over 2013 is weer met iedereen doorgenomen.
Het jeugdhonk kwam weer ter sprake en daar is zelfs een stemming over gehouden.
Na de vergadering was het nog even weer ouderwets gezellig.


Presentatie EMC enduro team Enter zaterdag 15 februari
Nieuws item gewijzigd: 18 februari 2014

Zatardag 15 februari is een nieuw enduro team gepresenteerd. Het EMC enduro team Enter.
In het jaar waarin wij de 32e Reggerit en tevens de afsluitende 2-daagse kampioensrit op 28 en 29 november 2014 mogen organiseren hebben wij besloten om een EMC enduro team Enter op te richten waarin leden van de EMC welke de intentie hebben om enduro’s te gaan rijden in 2014 uit te laten komen in de zelfde teamkleding om zo de EMC meer herkenbaarheid bij de enduro’s te geven. Dit is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren waardoor er 15 rijders zullen uitkomen in de zelfde kleding. Tevens zal er een EMC team, bestaande uit 4 rijders, worden ingeschreven voor het club kampioenschap bij de ONK enduro’s.
Vanaf volgende week zullen diverse rijders actief zijn bij het ONK enduro en hopen wij eind november het seizoen grandioos af te sluiten met onze eigen 2 daagse kampioensrit in Enter waarvoor de eerste ideeën alweer boven komen drijven.


Oproep: Barmedewerkers gezocht!!
Nieuws item geplaatst: 14 januari 2014

Hierbij een dringende oproep aan alle EMC leden:
De barcommissie heeft momenteel te kampen met een tekort aan vrijwilligers achter de bar van 't Kluphoes.
We kunnen nog wel wat extra mensen gebruiken die af en toe een keer willen helpen of bijspringen in 't Kluphoes bij de bardiensten. Het kost niet veel tijd en het is altijd gezellig in ons Kluphoes. We maken altijd een schema voor ca drie maanden, waarbij je dan 3 a 4 keer aan de beurt bent om een keer een woensdagavond of zaterdagmiddag achter de bar staan. Maar doe je liever uitsluitend op woensdagavond of juist zaterdagmiddag, dan kun je dat uiteraard aangeven.
Vooral op zaterdagmiddag kunnen we momenteel wel wat extra tappers gebruiken.
Dus voel je je geroepen om af en toe een keertje bij te springen meld je dan aan bij de beheerscommissie, of stuur een mail naar kluphoes@entersemotorclub.nl


Speedtrial 4 januari 2014
Nieuws item gewijzigd: 14 januari 2014

Zaterdag 4 januari sinds lange tijd, bijna spontaan georganiseerd; de Speedtrial.
Het was weer een prachtig evenement, mede dankzij alle vrijwilligers, die er weer uren in hebben gestoken, kunnen we spreken van een zeer geslaagd evenement.

Zie het artikel op entersnieuws.nl

Allereerst foto's en info op onze eigen EMC Facebook pagina

Foto's van Gerrit Klein Nagelvoort
Foto's van Wim Scholman
Foto's op de EMC Facebook van Carmen Asbroek en Martin Knol


Clubavond 20 november 2013: Cursus Banden wisselen door Ben van Erp
Nieuws item geplaatst: 1 oktober 2013

Om de 15 motoren in de EMC klasse van wegbanden te voorzien moesten er bij 30 wielen de crossbanden eraf worden geworsteld, de wegbanden erop geprutst, daarna weer de wegbanden eraf getrokken om de crossbanden er weer op te kunnen martelen om weer te kunnen crossen of enduro te rijden. Ofwel, 120 worstel acties. Jarno Harbers had zichzelf ook veroordeeld tot dit ritueel en de zaterdag na de supermoto hebben we een zaterdagmiddag geworsteld om de wegbanden eraf te krijgen, wat een stugge krengen. Toen de crossbanden er weer op, wat relatief makkelijk ging, maar vrij zinloos bleek, omdat we bij het opzetten de binnenband lek hadden gestoken. Dus maar even naar Ben van Erp voor een nieuwe binnenband. We hadden zo’n groot gat gemaakt dat plakken niet meer kon. In Markelo legde Ben ons uit dat we het dus helemaal verkeerd hadden gedaan en dat dit een koud kunstje is, als je maar weet hoe je dit moet doen en gaf nuttige tips, die bij thuiskomst bleken te werken. Tevens bood Ben aan bereid te zijn om op een avond in ons Kluphoes een cursus bandenwisselen te geven. Daarom dus woensdagavond 20 november 2013 een clubavond cursus banden wisselen voor cross- en enduro rijders. Dan leer je hoe je zonder veel gezucht en gekreun eenvoudig een paar banden verwisseld. Iedereen is welkom, de cursus is gratis voor alle aanwezigen. Dit is de woensdag voor de Tweedaagse, dus als je pech hebt kun je het geleerde de daarop volgende weekend direct in praktijk brengen!


Enterse Motorclub op Facebook
Nieuws item geplaatst: 26 juli 2012

De Enterse Motorclub kon natuurlijk niet langer uitblijven op Facebook.
Vanaf nu worden ook daar zoveel mogelijk de komende evenementen aangekondigd.
En natuurlijk mag iedereen daar zijn berichtjes, reacties of andere info kwijt.
Zo blijf je altijd op de hoogte van onze evenementen.
Veel EMC leden hebben zich ondertussen al aangemeld. Doe gezellig mee!! Iedereen is welkom.

Heb je suggesties ideëen, of wil je beheerder worden? stuur een mail naar contact@entersemotorclub.nl


Motorroutes op EMC site
Nieuws item geplaatst: 27 maart 2012

Een aantal EMC leden maakte ons er op attent maakten dat de knop 'Routes' wat werkloos op de site stond.
Dat klopt ook. Ooit was dit bedoeld om al onze routes daar op te ztten, maar dat is er nooit van gekomen.
En daarbij gaan we onze routes niet zomaar op internet zetten. Daar zitten nog wel een beetje haken en ogen aan.
en dus bleef deze knop 'leeg'..
Totdat er een aantal met een briljant idee kwamen om dan achter deze knop maar een pagina te maken met links naar route sites.
Ondertussen zijn er legio routesites te vinden en wij kunnen deze nu mooi bundelen op onze eigen EMC site.

Dus weet je een mooie route site? Laat het ons weten en stuur een mail naar contact@entersemotorclub.nl
Wij danken jullie alvast voor jullie medewerking. Lees hier verder.

Enterse Motorclub


Adres onbekend voor Nieuwsbrief
Nieuws item geplaatst: 29 februari 2012

De Enterse Motorclub heeft regelmatig nieuws te melden over komende evenementen, clubactiviteiten, oproepen, uitnodigingen en wat al niet meer. Uiteraard plaatsen we dit in ons clubblad "EMC Allerlei" en dat blijft ook zo. Het clubblad is echter een 3-maandelijke uitgave, en dat betekent soms dat óf informatie op het moment van ter perse gaan nog niet beschikbaar is óf dat actuele informatie in een volgende uitgave niet meer actueel is. Zoals velen jullie wel bekend, worden er dan ook van tijd tot tijd, dan wel regelmatig nieuwsbrieven per mail gestuurd naar onze leden. Helaas hebben wij niet van alle EMC leden het mailadres, zodat dit actuele nieuws niet bij die leden bekend gemaakt kan worden. Wij willen daarom aan die leden die nooit mail van de EMC krijgen vriendelijk vragen hun mailadres aan ons bekend te maken. Wij gaan zorgvuldig met dit mailadres om. Wij verspreiden dit mail adres niet, en bij een mailing wordt het mailadres niet zichtbaar gemaakt. Ook versturen wij geen spam. De mailing is uitsluitend bedoeld voor belang van de club dan wel clubleden is dan ook uitsluitend gerelateerd aan de EMC.
Dus maak je mailadres bekend door een mail te sturen naar contact@entersemotorclub.nl
Wij danken jullie alvast voor jullie medewerking. Lees hier verder.

Enterse Motorclub


Klik hier om ouder nieuws te bekijken.