Brommers

EMC Plearpiep'n-rit 23 september 2023


Inschrijfformulier EMC Plearpiep'n-rit 23 september 2023


De Enterse Motor Club organiseert vele evenementen voor alle takken van motorsport.
Vandaar het idee om ook wat te gaan betekenen voor de categorie brommers.
In 2014 hadden we de eerste, en sindsdien hebben elk jaar een zogenoemde Plearpiep'n rit.

Om het n grote gezellige dag van te maken hebben we dit jaar besloten om het op dezelfde dag en samen met de Veteranen en Klassiekers te organiseren.

Deze zal plaats vinden op zaterdag 23 september 2023.

De organisatie van dit evenement doen we in samenwerking met enkele oud leden van de brommerclub uit Enter.

Inschrijfgeld: 10,- en kan vanaf 9:30 in het kluphoes betaald worden.

De start van de brommers is om 11:45 uur.
De brommerrit is +/- 100 km.

U bent van harte welkom in ons mooie en gezellige Kluphoes waar na de gelegenheid is om onder een hapje en een drankje te kunnen bijpraten over deze dag.

Kom naar Enter voor een geweldig mooie rit, en wij hopen dat het een geslaagd jaarlijks evenement mag worden.

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Groetend,

De Brommers commissie.


Eerste EMC Plearpiep'n-rit 2014


Zondag 28 september 2014 was het zover; een rit voor brommers uit de jaren 60-70-80 is uitgezet door de EMC. Dit hadden we al jaren terug willen doen, maar het kwam er maar niet van. Maar nu is het gelukt, in samenwerking met Joop de Wilde en Hans Asbroek van de oude Enterse brommerclub. Na wat studie over het houden van een rit op zaterdag of zondag, en de nationale kalender van de brommertocht er bij naast gelegd, werd er toch besloten voor deze zondag. Achteraf qua weer zeer goed en wat de deelname betreft misschien iets minder, maar ja je moet toch een keuze maken.

Om 9:30 uur arriveerden de eerste deelnemers al bij de EMC waar de koffie net begint te pruttellen. Rond de klok van 11:00 uur waren er al ruim 50 deelnemers aanwezig en er kon gestart worden met de rit. Deze ging via mooie landelijke weggetjes richting het station in Lochem, alwaar de drink- en rookpauze is ingelast. Onder tussen werd er door de achterblijvers bij de EMC t Kluphoes ingericht als bier- en gehaktballen tent. Na een klein half uurtje pauze gaat de rit weer verder door het wonderschone landschap richting de Holten en via de Borkeld weer naar Enter. Zo kwam rond 13:30 uur de hele caravaan weer aan bij de EMC. Best wel een mooi gezicht zon lange stoet die langs rijdt (op eentje na, lekke band) rookt, stinkt naar benzine en Castrol uit die oude tijd. Binnen de kortste tijd werd de gehaktballen tent even leeg gevreten, waarna onder het genot van diverse drankjes er flink werd bijgekletst. Zo kwam er rond 15:00 uur er toch een eind aan deze geslaagde dag voor zowel de rijder en organisatie. Voor ons als organisatie een mooie reden om het volgend jaar weer te organiseren, maar dan op een zaterdag. Dit was een voorkeur van de meeste deelnemers, zo bleek. Dus hou de kalender in de gaten.
De Brommers commissie. brommers@entersemotorclub.nl
Henk de Wilde en Hans aan de Stegge

De allereerste EMC Plearpiep'n-rit was gelijk een overweldigend succes.
Mede door het prachtige nazomerweer was het zonnige en zelfs warme dag.
De opkomt met ruim veertig brommers was dan ook enorm en de deelnemers, maar ook de vele bezoekers hebben enorm genoten, gezien de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Allen hartstikke bedankt voor de deelname en goede zin!

Daarom de volgend jaren hopend op een net zo'n mooie dag als toen!

Op onze Facebook pagina staan diverse berichten,
Maar de foto's van Herman Brok staan hier op onze site geplaatst.

De Brommers commissie.De Enterse Motor Club organiseert vele evenementen voor alle takken van motorsport,
Maar nu is er ook een rit alleen voor brommers. Dit idee hadden wij al enkele jaren, om dit samen te doen met enkele leden van de brommerclub uit Enter, maar we zijn er nooit verder mee gekomen.

Om informatie in te winnen zijn wij (Hans a/d Stegge, Henk de Wilde) naar de voorzitter van de bromfiets club Het Oale Kreng uit Vriezenveen geweest. Deze club heeft 300 leden en veel ervaring op dit gebied. Hier hebben wij voldoende informatie opgestoken om nu een rit te organiseren.

We hebben gekeken wanneer we dit het beste konden gaan doen en hebben besloten om op zondag 28 september 2014 deze rit te houden te houden. Ook hebben we enkele oud leden van de brommer club uit Enter benaderd, en zij vonden het een goed idee en wilde ons daar graag mee helpen.

De Brommers commissie.