Supermoto

Supermoto 2022
Circuit "De Krompatte"
Programma Supermoto
Uitslagen / Livetiming BeNeCup ENTER
EMC Klasse
Route en Parkeren
Toegang
Supermoto bij de Enterse Motorclub
Supermoto 2020
Supermoto 2019
Supermoto 2017
Supermoto 2016
Supermoto 2015
Supermoto 2014
Nieuwsupdates over de Supermoto


BeNeCup Supermoto Enter 12 juni 2022


Op zondag 12 juni wordt op het stratencircuit "De Krompatte", voor de achtste keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC).
Vanwege Corona was er de afgelopen twee jaren geen Supermoto, maar dit jaar kan de gaskraan weer opengedraaid worden.
Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond (11 juni) van 17:00 uur tot 19:00 uur.
Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatie trainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.
Het wedstrijdschema van zondag staat verder op deze pagina.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland.
Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal.

Naast de BeNeCup klassen is er weer een EMC Klasse. De deelnemers in de EMC-klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.

Corona en problemen met de circuits hebben hun weerslag gehad. Dit jaar is Enter de enige Supermoto wedstrijd in Nederland. Er zijn nog enkele Nederlandse verenigingen die dit jaar een Supermoto wedstrijd wilden organiseren, maar vanwege diverse redenen zijn de beoogde locaties niet beschikbaar. Oorspronkelijk waren er dit jaar 8 wedstrijden, maar Den Dungen viel af en ook de nieuwe race in het Duitse Harsewinkel gaat niet door.

De BeNeCup bestaat dit jaar uit 6 wedstrijden, de eerste race op Spa Francorchamps is verreden, Enter is de tweede wedstrijd, waarna nog 4 wedstrijden volgen op circuits in België. De EMC houdt dit jaar de Nederlandse eer dus in haar eentje hoog, maar naar verwachting zullen er volgend jaar meer wedstrijden in Nederland plaatsvinden.

De vrije training op zaterdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur is gratis toegankelijk.
Op zondag 12 juni is de entree € 6,- maar is de toegang tot 16 jaar gratis.
Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke € 10,- aan boodschappen.

Kijk voor het Programma, Circuit "De Krompatte", en andere info over de Supermoto

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,
met evenement "BeNeCup Supermoto Enter"

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlCircuit "De Krompatte"

Programma Supermoto

Voor de deelnemers een belangrijke wijziging m.b.t. tot het inschrijven:

Inschrijven kan tot woensdag 8 juni 2022 tot 24:00 uur.

Het is niet meer mogelijk om b.v. op zondagmorgen nog in te schrijven.

Dit hebben we in overleg met de KNMV gedaan vanwege het tijdschema.
Nu kunnen we op donderdag het tijdschema vaststellen omdat we dan weten hoeveel rijders per klasse deelnemen. Voorgaande jaren was dit lastig omdat je van sommige klassen maar weinig voorinschrijvingen had.Uitslagen / Livetiming BeNeCup ENTER


link naar RIS "https://results.ris-timing.be/result.php?categorie=supermoto&annee=2022"

en dan doorklikken naar BeNeCup Enter, dan kan je de resultaten bekijken en ook de wedstrijden volgen in livetiming!


EMC Klasse


Belangrijk voor de deelnemers van de EMC Klasse:

Om mee te kunnen rijden in de EMC-klasse moet een daglicentie aangevraagd worden.
Met een daglicentie kan niet in één van de andere klassen gereden worden.

Een daglicentie wordt alleen verstrekt als men reeds in het bezit is van een KNMV Startlicentie of KNMV Basis Sportlicentie 2022.
Dus heb je bijvoorbeeld een enduro- of crosslicentie, dan kun je een dagpas voor de EMC klasse aanvragen.

Stuur dan een mail naar harrywolters59@yahoo.nl,
dan krijg je het aanvraagformulier voor een dagpas en andere relevante info toegestuurd.

Daarnaast moet je je uiteraard dan nog inschrijven voor de EMC-klasse,
dat kan via BeNeCup/NK Supermoto Enter 11 & 12 juni - inschijving geopend.

Voor de Bezoekers:

De definitieve lijst wordt u verstrekt tijdens entree.Route en Parkeren


Routebeschrijving voor navigatiesysteem:
Navigatie kan men het best instellen op het adres Vonderweg 15 in Enter. Op zondagmorgen 16 juni is hier de ingang van het rennerskwartier en ook de inschrijving tussen 7:00 uur en 8:30 uur. Indien men reeds op zaterdagmiddag 15 juni komt dan gewoon doorrijden tot aan Vonderweg 23. Hier zit het bedrijf Kettingtechniek Nederland. Niet verder, want daarna begint het circuit. Hier is het rennerskwartier en kan in kampeerauto's overnacht worden. Zaterdagavond kan men reeds inschrijven in ons Kluphoes tussen 20:00 uur en 21:00 uur. Ons Kluphoes ligt aan het circuit, behalve voor het inschrijven is men ook welkom voor een gezellig praatje onder het genot van een drankje aan de bar.

Routebeschrijving zonder navigatiesysteem:
Indien men geen navigatie heeft dan luidt de routebeschrijving:
- komende vanaf de snelweg A1 afslag 28 richting Enter nemen,
- onderaan de afslag linksaf richting Enter,
- op de autoweg N347 rechterbaan aanhouden de eerste afslag richting Enter,
- onderaan de afslag rechtsaf richting Enter,
- de eerste rotonde recht oversteken,
- bij de tweede rotonde (ná het bord Enter) rechtsaf slaan de Vonderweg op,
- de Vonderweg gewoon blijven volgen, op de eerste kruising is zondagmorgen 16 juni de inschrijving en ingang rennerskwartier. Indien men op zaterdagmiddag 15 juni komt, dan gewoon doorrijden tot aan Vonderweg 23. Hier zit het bedrijf Kettingtechniek Nederland. Niet verder, want daarna begint het circuit. Hier is het rennerskwartier en kan in kampeerauto's overnacht worden. Zaterdagavond kan men reeds inschrijven in ons Kluphoes tussen 20:00 uur en 21:00 uur. Ons Kluphoes ligt aan het circuit, behalve voor het inschrijven is men ook welkom voor een gezellig praatje onder het genot van een drankje aan de bar.

Parkeren op het rennerskwartier
Het rennerskwartier is aan weerzijden van de Vonderweg op de parkeerterreinen van de aanliggende bedrijven. De Vonderweg zelf moet worden vrijgehouden voor de hulpdiensten (brandweer en ambulance). Wij verzoeken met klem om deze parkeerterreinen netjes achter te laten, dus geen afvalzakken of los afval achterlaten. Ook geen rubberstukjes van opgesneden banden. Verder is het KNMV reglement van toepassing, dus milieumat onder de motor en een brandblusser per bus.

Dan nog speciale aandacht voor het parkeren van campers:
Vanwege nieuwe brandweervoorschriften is het verplicht om onderling 3 meter afstand te houden.


Het niet toegestaan te urineren tegen de gebouwen. Er worden een toiletwagen en diverse plaszuilen geplaatst.
Daarnaast is op zaterdagmiddag en -avond en 's zondags overdag het gehandicaptentoilet in het Kluphoes beschikbaar voor de minder valide personen.

Toegang


De entreeprijs is € 6,- per persoon.
Jeugd tot 16 jaar is gratis.Supermoto bij de Enterse Motorclub


Als EMC hebben we reeds diverse motorevenementen georganiseerd in de jaren. Daar is weer een nieuwe tak van motorvermaak bij, namelijk supermoto.

Het circuit is goedgekeurd door de KNMV. Welk circuit? Zullen sommigen misschien zeggen. Nu, het circuit bestaat uit enkele wegen op het industrieterrein bij ons Kluphoes aan de Krompatte, dus hebben we het maar “De Krompatte” genoemd.

Supermoto is ontstaan in de Verenigde Staten, waar men de beste rijders uit de wegrace, speedway en dirttrack tegen elkaar liet racen. Dit heeft tot gevolg dat bij supermoto de beste allround motorsporter naar voren komt. De wedstrijden worden verreden op overzichtelijke circuits. Er is een vaste accommodatie in Lelystad, daarnaast wordt gebruik gemaakt van stratencircuits. Zo’n circuit bestaat uit ongeveer 70 procent asfalt en 30 procent onverharde ondergrond. In het onverharde deel kunnen springschansen worden aangebracht.

Er wordt gereden in vier klassen:
- Open Nederlands Kampioenschap
- Euro
- Nationaal
- Jeugd

Daarnaast hebben wij in Enter de EMC-klasse. De motoren zijn crossmotoren die zijn aangepast voor gebruik op asfalt. Zo zijn de noppenbanden vervangen door speciale supermoto banden die vergelijkbaar zijn met de slicks die worden gebruikt in de wegrace en zijn de vering en remmen aangepast. Met name de voorrem die op de ‘harde weg’ veel zwaarder wordt belast dan in het zand. Ook dragen de coureurs leren racepakken in plaats van een motorcross tenue, dit ter voorkoming van het beruchte straateczeem. De rijtechniek is een mix van cross en wegrace waarbij, met name de toppers, voor de bocht de motor scheef zetten om vervolgens onder een scherpe hellingshoek de bocht te nemen.


BeNeCup Supermoto Enter 7 juni 2020


BeNeCup Supermoto Enter 7 juni 2020 - afgelast

Enter, 9 april 2020

Persbericht Supermoto 2020 afgelast.

Zoals zoveel organisatoren hebben ook wij moeten besluiten om de Supermoto wedstrijd voor de BeNeCup af te lasten vanwege de corona pandemie. Het evenement was gepland in het weekend van 6 en 7 juni. Weliswaar een week na afloop van het huidige evenementenverbod, maar het is niet waarschijnlijk dat er dan geen enkele beperking of advies, om besmetting met het virus te voorkomen, meer van kracht is. Maar los van eventueel door de overheid voorgeschreven beperkingen, willen we ook als EMC onze verantwoordelijkheid nemen en geen grote groepen mensen bijeen brengen, in een periode dat het virus mogelijk nog aanwezig kan zijn. We hebben overwogen om dit evenement te verplaatsen naar later dit jaar, maar er zijn nog teveel onzekerheden waardoor we hebben besloten om dit niet doen.
Op zondag 7 juni wordt op het stratencircuit "De Krompatte", voor de achtste keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC). Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond (6 juni) van 17:00 uur tot 19:00 uur.
Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatie trainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.
Het wedstrijdschema van zondag staat verder op deze pagina.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal.
Het aantal deelnemers in de klasse Nationaal is zo groot dat die in twee groepen hun manches rijden. De rondetijden van de ’s morgens te rijden kwalificatie training bepalen wie in de A-groep komt en wie in de B-groep. Naast de BeNeCup klassen rijden nog de Open Klasse is er weer een EMC Klasse. De deelnemers in de EMC-klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.

Ook dit jaar zal weer in de gebruikelijke richting over het circuit wordt gereden, dus tegen de klok in. In 2017 werd eenmalig met de klok mee gereden, maar veel rijders gaven aan dit geen verbetering te vinden.
Het gaat goed met de Supermoto, bij de voorgaande wedstrijden waren veel deelnemers waaruit blijkt dat de populariteit toeneemt.

De vrije training op zaterdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur is gratis toegankelijk.
Op zondag 7 juni is de entree € 6,- maar is de toegang tot 16 jaar gratis.
Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke € 10,- aan boodschappen.

Kijk voor het Programma, Circuit "De Krompatte", en andere info over de Supermoto

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,
met evenement "BeNeCup Supermoto Enter"

Informatie is ook te vinden op www.onk-supermoto.nl

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlBeNeCup Supermoto Enter 16 juni 2019


Aanvullend persbericht 10 juni 2019.

Aansluitend op het persbericht van 27 mei 2019 kunnen we bij deze melden dat er bij de buitenlandse rijders veel animo is om deel te nemen. Omdat het een gezamenlijk (open) kampioenschap is van Nederland en België waren we al verzekerd van de Belgische toprijders, maar ook dit jaar kunnen we weer de (voormalig) Duitse kampioen en winnaar van vorig jaar Andre Plogman verwelkomen en is ook de snelle Engelsman Oliver Pope weer van de partij. Daarnaast hebben zich weer enkele Deense rijders ingeschreven, waaronder voormalig Deens kampioen Andreas Mikkelsen.

Dus minimaal 5 Nationaliteiten aan de start met toprijders die de kunst beheersen om slippend en driftend op spectaculaire wijze de bochten nemen op het verharde deel van de baan en daarnaast hun mannetje staan in het onverharde deel.

Naast de reguliere klassen is er ook weer een Open/EMC klasse die bedoeld is voor rijders zonder een licentie voor de Supermoto. Enter was destijds de eerste organisator met een extra klasse voor de eigen clubleden. Dit initiatief is landelijk overgenomen om rijders van andere takken van motorsport de gelegenheid te geven om eens een keer supermoto te proberen. Bij deze andere wedstrijden is dit de Open Klasse waarbij er gekozen kan zijn om alleen over het verharde deel van de baan te rijden. Maar in Enter is het een Open/EMC klasse waarbij men ook over het onverharde deel van het circuit moet en is er voor de EMC leden een eigen EMC klassement. De snelste EMC-er ontvangt de wisselbeker. Vorig jaar was dat Robin Nijkamp. Robin zal zijn wisselbeker niet verdedigen omdat hij nu deelneemt in de klasse Nationaal met een daglicentie. Hij hoort bij de Nationale top in de Enduro en was vorig jaar duidelijk een maatje te groot voor de rest van het Open/EMC veld, zodat hij het nu een keer wil proberen in de klasse Nationaal.
EMC-er en mede organisator Henk Spenkelink heeft dit jaar naast zijn Enduro licentie ook een Supermoto licentie aangevraagd en zal dus deze keer ook in de Klasse Nationaal starten. Dat biedt kansen op de wisselbeker voor de overige EMC-ers die starten in de Open/EMC. We zijn benieuwd of Robin en Henk het podium zullen halen in de Klasse Nationaal.
In de klasse Nationaal verschijnt ook EMC lid en motorhandelaar René Satink (Resa Racing) uit Haaksbergen met een daglicentie aan de start. René heeft in het verleden laten zien zeer snel te zijn op een supermoto, dus in theorie kan het podium in de klasse Nationaal geheel bestaan uit EMC-ers/regionale rijders.
In de Open/EMC klasse wordt er door Marcel van Linde, de initiator van de vroegere damesklasse, informeel een beker beschikbaar gesteld voor de snelste dame, indien er minimaal drie dames mee doen. Twee snelle dames hebben zich reeds ingeschreven. Naomi de Olde uit Glanerbrug en Martine Satink uit Haaksbergen, de eega van René Satink. Marcel start zelf ook in de Open/EMC klasse en we zijn benieuwd of hij zijn dames bij kan houden.
De dag wordt afgesloten met de spectaculaire Superfinale waarin de snelste rijders uit alle klassen, behalve de Open/EMC Klasse, het tegen elkaar opnemen.


Persbericht 27 mei 2019.

Op zondag 16 juni wordt op het stratencircuit "De Krompatte", voor de zevende keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC). Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond (15 juni) van 17:00 uur tot 19:00 uur.
Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatie trainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.
Het wedstrijdschema van zondag staat verder op deze pagina.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal.
Het aantal deelnemers in de klasse Nationaal is zo groot dat die in twee groepen hun manches rijden. De rondetijden van de ’s morgens te rijden kwalificatie training bepalen wie in de A-groep komt en wie in de B-groep. Naast de BeNeCup klassen rijden nog de Open Klasse is er weer een EMC Klasse. De deelnemers in de EMC-klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk. De BeNeCup bestaat in 2019 uit 11 wedstrijden in Nederland en België, waarbij Enter de 6e wedstrijd in deze serie is.

Ook dit jaar zal weer in de gebruikelijke richting over het circuit wordt gereden, dus tegen de klok in. In 2017 werd eenmalig met de klok mee gereden, maar veel rijders gaven aan dit geen verbetering te vinden.
Het gaat goed met de Supermoto, bij de voorgaande wedstrijden waren veel deelnemers waaruit blijkt dat de populariteit toeneemt.

De Belg Kevin Viellevoye, de regerend kampioen, staat op dit moment met 228 punten, royaal aan de leiding voor de BeNeCup voor de Engelsman Oliver Pope met 194 punten. Op de derde plaats vinden we de eerste Nederlander Wouter Straver met 175 punten.
Devon Vermeulen, eenmaal op de baan vaak de snelste, heeft nog geen enkel punt want hij verscheen dit jaar nog niet aan de start. Wel schreef hij zich een paar keer in, maar vertrok dan na de kwalificatie naar huis. Naast de snelle Belgen komen er ook weer sterke rijders uit Engeland en Duitsland, waaronder de (voormalige) Duitse kampioen André Plogman, waardoor het ook dit jaar voor de Nederlanders een uitdaging zal zijn om het podium te halen.

De vrije training op zaterdagavond van 17:00 uur tot 19:00 uur is gratis toegankelijk.
Op zondag 16 juni is de entree € 6,- maar is de toegang tot 16 jaar gratis.
Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke € 10,- aan boodschappen.

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,
met evenement "BeNeCup Supermoto Enter"

Informatie is ook te vinden op www.onk-supermoto.nl

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlSupermoto 2017


Op zondag 16 juli wordt op het stratencircuit Circuit "De Krompatte", voor de vijfde keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de EMC. Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond 15 juli een van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Dit jaar zal in de andere richting over het circuit wordt gereden, dus niet meer linksom maar nu rechtsom.
Dit hebben we gedaan om de rijders en publiek wat variatie te bieden maar ook omdat hierdoor het bochtige gedeelte nu voor het onverharde deel van de baan komt te liggen zodat daar geen zand meer komt te liggen, dus meer grip in deze bochten. Ook komt hier een extra bocht met inhaal mogelijkheid. Daarnaast komt er door de andere rijrichting meer uitloop bij de Porsche bocht en verwachten we nu mooiere slides in deze bocht. De laatste bocht voor de finish zal wat haakser gemaakt worden zodat hier goede uitrem mogelijkheden zullen ontstaan.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal. Het aantal deelnemers in de klasse Nationaal is zo groot dat die in twee groepen hun manches rijden. De rondetijden van de ’s morgens te rijden kwalificatie training bepalen wie in de A-groep komt en wie in de B-groep.
Naast de BeNeCup klassen rijden nog de de Belgische Debutantenklasse en is er weer een EMC Klasse.
In de EMC-klasse nemen de leden van de organiserende EMC het tegen elkaar op. Dit zijn leden die normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand crossen, Deze klasse rijdt dus alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.
De BeNeCup bestaat in 2017 uit 9 wedstrijden in Nederland en België, waarbij Enter de 7e wedstrijd in deze serie is. Daarnaast is er nog een 10e wedstrijd in Lelystad die niet meetelt voor de BeNeCup.

Het stratencircuit Circuit "De Krompatte"" moet voor één wedstrijddag worden opgebouwd op het industrieterrein, bij het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte.

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,
met evenement "EMC Supermoto 2017"

Zie ook www.onk-supermoto.nl en www.supermotonieuws.com

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande twee jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlSupermoto 2016


Op zondag 19 juni wordt op het stratencircuit Circuit "De Krompatte", voor de vierde keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de EMC. Supermoto is een mix van wegrace en motocross, het circuit bestaat voor ca 70% uit asfalt en 30% uit zand. De motoren zijn aangepaste crossmotoren, zodat men ook op het verharde deel van het circuit over de nodige wegligging en grip beschikt. De belangrijkste aanpassing zijn de wielen, remmen en racebanden. Bij droog weer zijn dit slick's zonder profiel van zacht en zeer stroef rubber. Dit staat garant staat voor veel rem- en acceleratievermogen en een hoge bochtensnelheid op het verharde deel van de baan. Bij regen worden speciale regenbanden met profiel gemonteerd die zelfs in de regen veel grip bieden.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, dus er zijn weer punten te vergaren voor het BeNeCup, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Was er vorig jaar alleen een BeNeCup voor het hoogste niveau, nu is er voor drie niveau's een BeNeCup. De echte snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro's en dan nog de klasse Nationaal. De BeNeCup bestaat uit 10 wedstrijden in Nederland en België, waarbij Enter de 5e wedstrijd in deze serie is.

Naast de drie BeNeCup klassen zijn er ook nog de CUP-klasse en de EMC-klasse. De CUP-klasse is voor Nederland opgezet voor de beginnende, nieuwe maar ook de ex-supermoto rijders, die het mogelijk maakt om zonder al te veel investering mee te doen aan een wedstrijd. Hier is een apart reglement voor en geen kampioenschap. De CUP-Klasse rijdt per wedstrijd alleen een dagklassement.

Tot slot is er nog de EMC-klasse, hierin nemen de leden van de organiserende EMC het tegen elkaar op. Dit zijn leden die normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand crossen, maar voor deze gelegenheid hun noppenbanden verwisselen voor straatbanden om supermoto te rijden. Deze klasse rijdt dus alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk. Om de kosten van het ombouwen van de motoren van de leden binnen de perken te houden zijn in de EMC klasse alleen 'straatlegale' banden toegestaan. Deelnemen met de (vrij dure) racebanden is niet toegestaan. Inmiddels hebben veel van deze EMC leden reeds zoveel ervaring met het supermoto rijden, dat uit de rondetijden blijkt dat ze zelfs hun mannetje zouden staan in de reguliere klassen.

Het stratencircuit Circuit "De Krompatte" moet voor één wedstrijddag worden opgebouwd op het het industrieterrein, bij het Kluphoes van de EMC aan de Krompatte. Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er op de zaterdagavond 18 juni een extra training van 17:00 uur tot 19:00 uur. Dit is niet alleen goed voor de EMC rijders om weer in het ritme te komen, maar ook de BeNeCup rijders die van verre komen, en er op zaterdag vaak toch al zijn, zien zo hun lange reis beloond met een extra training. Maar uiteraard zijn ook de rijders die niet zo ver hoeven te reizen van harte welkom op deze extra zaterdag training.


Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,

Zie ook www.onk-supermoto.nl en www.supermotonieuws.com

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande twee jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlSupermoto 2015


Op zondag 23 augustus wordt op het stratencircuit Circuit "De Krompatte", voor de derde keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de EMC. De organisatie heeft een aantal wijzigingen aangebracht t.o.v. de vorige edities. De voorgaande twee edities telden mee voor het Open Nederlandse Kampioenschap, dit jaar betreft het een wedstrijd voor de BeNeCup. Er wordt nu niet alleen gestreden om afzonderlijke open Belgische en Nederlandse kampioenschappen, maar België en Nederland hebben besloten om een gezamenlijk kampioenschap te organiseren, wat bestaat uit een serie van tien wedstrijden, in elk land vijf wedstrijden.

De klasse met het hoogste niveau wordt in Nederland aangeduid als de Inters klasse en in België als de Prestige klasse. De rijders met een startlicentie van deze klassen strijden dus om één BeNeCup. Daarbij is de BeNeCup nog steeds een ‘open kampioenschap’, zodat ook de sterkste rijders uit andere landen deel kunnen nemen.

Daarnaast is ook de Euro klasse weer in ere hersteld. De Euro klasse is één niveau lager, waarbij in de Euro klasse ook om een BeNeCup wordt gestreden. Het niveau onder de Euro klasse wordt aangeduid met ‘Nationaal’, waarbij de Nederlanders en Belgen ieder strijden om hun eigen ‘Nationaal kampioenschap’. Deze beide nationale klassen komen ook in Enter aan de start. Daarnaast heeft Enter als enige organisator een vijfde klasse, namelijk de EMC klasse. In de EMC klasse rijden leden van de EMC tegen elkaar om de EMC Cup.

Op zaterdag 22 augustus kan tussen 17:00 uur en 19:00 uur volop getraind worden. Dit is niet alleen goed voor de EMC rijders om weer in het ritme te komen, maar de BeNeCup rijders die van verre komen, en er op zaterdag vaak toch al zijn, zien zo hun lange reis beloond met een extra training. Maar uiteraard zijn ook de rijders die niet zo ver hoeven te reizen van harte welkom op deze extra zaterdag training.

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,

Zie ook www.supermotonieuws.com

Wij als Enterse Motorclub kijken er weer uit om er net zo'n succes als voorgaande twee jaren van te maken!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nlSupermoto 2014


Persbericht ONK Supermoto 2014
Enter, 17 juli 2014


Op 24 augustus aanstaande organiseert de Enterse Motor Club voor de tweede keer een wedstrijd voor het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK) supermoto op het circuit ‘De Krompatte’ te Enter. Dit circuit ligt naast ’t Kluphoes van de EMC op het industrieterrein De Vonder. Zie Circuit "De Krompatte"
.
Supermoto is een snelheidswedstrijd voor motoren, waarbij het circuit voor ca. 70% verhard is en voor 30% onverhard. Je moet dus kunnen racen en crossen. De motoren zijn aangepaste crossmotoren, waarbij de belangrijkste aanpassingen zijn; kleinere wielen, grotere remmen en bredere banden zonder profiel.


Dit jaar telt de wedstrijd tevens mee voor Belgische Prestige Kampioenschap. De Belgische en Nederlandse motorbonden werken hierin samen, zodat er een bredere top is van rijders die aan elkaar gewaagd zijn. Daarnaast heeft de Nederlandse KNMV nog wat wijzigingen doorgevoerd, die succesvol zijn, gezien de volle startvelden bij de wedstrijden dit seizoen. Dat de top van het ONK breder en internationaler geworden blijkt uit de top tien, er staan nu maar vier Nederlanders in de top tien van de tussenstand van het ONK, naast vijf Belgen en de Engelsman Robert Simson.

Regerend Nederlands Kampioen Marcel van Drunen heeft het door de toegenomen concurrentie een stuk zwaarder dan vorig jaar. Hij staat nu op de derde plaats in het ONK, waarin de eerste twee plaatsen worden ingenomen door de snelle Belgen Kevin Veillevoye en Romain Kaivers. De vermoedelijk snelste Nederlander op de baan is Devon Vermeulen. Devon mistte een wedstrijd waardoor hij naar de vierde plek van de tussenstand is gezakt. Devon heeft de fijne kneepjes geleerd van zijn leermeester Marcel van Drunen en doet het ook heel goed in het Europees Kampioensschap. De Europese titel is zijn hoofddoel dit seizoen en hij staat nu op een mooie tweede plek in het EK, vlak achter de Italiaan Borella. Het is dus mogelijk dat Devon Vermeulen dit seizoen twee titels kan behalen.

Uiteraard komen in Enter op 24 augustus nog andere klassen aan de start, dit zijn de Nederlandse Nationale klasse, de Belgische Nationale klasse (Belgium Cup) en uiteraard weer de EMC klasse, waarin de leden van de organiserende EMC het tegen elkaar opnemen. Om de kosten die verbonden zijn aan de ombouw van een cross- of enduromotor, naar een supermoto motor binnen de perken te houden, zijn in deze klasse de speciale supermoto banden verboden. Men dient dus te starten op ‘reguliere’ straatbanden.

Ook is er een Jeugdklasse, waarin maar enkele licentiehouders actief zijn. Zij rijden mee in de heats van de Nederlandse Nationale klasse, maar voor een eigen klassement. Het is altijd verbazend om te zien hoe deze jonge rijders met hun lichte motoren toch veel Nationale ervaren rijders te snel af zijn.

De klasse met het grootste aantal deelnemers is de Nederlandse Nationale klasse. Vanwege het verwachtte grote aantal deelnemers zullen deze twee groepen verdeeld zullen worden,waarbij elk groep zijn eigen heats rijdt. De indeling zal plaatsvinden aan de hand van de gereden trainingstijd.

Dus een vol en aantrekkelijk programma met zowel toprijders als amateurs aan de start. Alle klassen rijden ’s morgens twee trainingen waarin gestreden wordt voor de beste startplaatsen, ofwel wie er op ‘poleposition’ mag staan. ’s Middags rijden alle klassen 2 heats.

De trainingen beginnen om 9:00 uur en de wedstrijden om 12:45 uur.Nieuwsupdates over de SupermotoUpdate 22 oktober 2014:

Voor de tweede keer een geweldige dag gisteren! Het weer begon heel goed met mooi zonnig weer, maar helaas kwamen er in de middag twee vette buien over. Hiervoor werd de laatste race zelfs kort stilgelegd, maar reden ze na de regen weer volijk verder.
De EMC boys hebben zich ook dit jaar in hun eigen klasse kranig geweerd en een geweldige race gereden.
Maar het bulderend geweld kwam natuurlijk met de Euro's, Inters en bovenal de ONK Klasse.
Spektaculaire bochten, sliders en andere capriolen werden er door de heren rijders uitgehaald. Met veel spektakel en bulderend geluid was deze tweede supermoto weer een zeer indrukwekkend evement met veel vermaak. Ook het publiek kwam in grote getale het motorgeweld bewonderen.

Het laatste nieuws staat uiteraard weer op onze Facebook pagina ,
met als evenement Supermoto 24 augustus.
Hier is de afgelopen tijd door veel mensen actueel nieuws geplaast.

We zullen proberen om zoveel mogelijk links te vermelden voor foto's, video's of ander nieuws.

Hieronder alvast een voorlopige lijst van links:
Foto's:
Foto's van Gerrit Klein Nagelvoort
Foto's op supermotonieuws.com
Foto's van Wim Slagers
Foto's van Gert Poffers
Foto's van Gerwin van Rosmalen
Foto's van Angelique Ros
Nog meer foto's van Angelique Ros
Video's:
Onboardbeelden Thieu Tausch ONK Supermoto Enter
One Extremely Fast Lap with Marcel van Drunen
Verslagen:
verslag op entersnieuws.nl
www.supermotonieuws.com
Resultaten enquête ONK en BK Enter
Resultaten enquête Bert Reinders

Allen hartstikke bedankt voor alle hulp, deelname, en uiteraard de grote opkomst!!

De Supermoto commissie. supermoto@entersemotorclub.nl


Update 22 Augustus 2014:

Zie de de recente artikels op entersniews.nl:
Strijd om parapludame bij supermoto
Zondag ONK Supermoto in Enter
en ook op supermotonieuws.com:
Enterse motorclub is er klaar voor


Update 20 Augustus 2014:

De pitspoezen!

Dit zijn ze, zijn ze knap of zijn ze knap?Update 15 Augustus 2014:

Er komt nog een EMC clublid aan de start bij de supermoto. Dit is René Satink. Vorig jaar startte René in de EMC klasse die hij afgetekend won. Dit jaar rijdt hij mee bij de klasse Nationaal, waarin ook de EMC-ers Henk Spenkelink en Jeffrey Kamphuis aan de start komen. Afgelopen winter liep René Satink een zeer zware knie blessure op die hem maanden uit het zadel hield. Hij heeft nu één keer getraind met zijn crossmotor op het motorcross circuit te Emmen. Dit ging zodanig goed dat hij besloten heeft om de supermoto wielen te monteren en volgende week zondag aan de start te staan bij de supermoto in Enter.

We zijn benieuwd welke EMC het hoogst scoort in de nationale klasse en of een van de drie in staat zal zijn om te winnen.


Update 14 Augustus 2014:

Strijd om paraplu dame bij Supermoto

De voorbereidingen voor het Open Nederlandse Kampioenschap Supermoto van 24 augustus, zijn in volle gang. Dankzij sponsoring van installatiebedrijf TES en motorkleding bedrijf Jopa Racing, worden ook dit jaar de 'paraplu dames' weer in 'strakke' kleding gestoken om deelnemers te beschermen tegen de felle zon, als zij zich klaarmaken voor de start. Dit voordeel is alleen weggelegd voor de eerste twee startrijen. 's Morgens tijdens de kwalificatie trainingen worden de startposities bepaald op basis van de rondetijden. Er wordt dus niet alleen gestreden voor de 'pole position', maar ook voor het gezelschap van een lieftallige paraplu dame.

Van de organiserende Enterse Motor Club nemen in totaal veertien leden deel aan de wedstrijden, twaalf in de afzonderlijke EMC klasse en twee in de Nationale klasse. In de EMC klasse wordt gestreden wie de snelste EMC-er is terwijl Henk Spenkelink en Jeffrey Kamphuis zullen proberen zo hoog mogelijk te eindigen bij de Nationale klasse. Beiden hebben veel supermoto ervaring en starten dus niet in de EMC klasse, die bedoeld is voor de leden die normaal gesproken geen supermoto rijden. Vorig jaar was deze EMC klasse een groot succes, mede omdat het voor het publiek leuk is om hen bekende rijders met elkaar te zien strijden.

Het hoofdnummer is uiteraard de strijd om het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK). Deze klasse kent dit jaar een zeer sterke bezetting omdat de wedstrijd in Enter ook meetelt voor het Belgische Super Prestige Kampioenschap. Woensdagavond is er in 't Kluphoes van de EMC de instructie avond voor alle helpers. Om alles in goede banen te leiden zijn op de wedstrijddag 90 vrijwilligers actief bij het circuit.Update 13 Augustus 2014:

De voorbereidingen voor het Open Nederlandse Kampioenschap Supermoto van 24 augustus a.s. te Enter zijn in volle gang. Dankzij sponsoring van installatiebedrijf TES en motorkleding bedrijf Jopa Racing, worden ook dit jaar de 'paraplu dames' weer in 'strakke' kleding gestoken om deelnemers te beschermen tegen de felle zon, als zij zich klaarmaken voor de start. (Zie bijgevoegde foto van vorig jaar)

Dit voordeel is alleen weggelegd voor de eerste twee startrijen. 's Morgens tijdens de kwalificatie trainingen worden de startposities bepaald op basis van de rondetijden. Er wordt dus niet alleen gestreden voor de 'pole position', maar ook voor het gezelschap van een lieftallige paraplu dame.

Van de organiserende Enterse Motor Club nemen in totaal veertien leden deel aan de wedstrijden, twaalf in de afzonderlijke EMC klasse en twee in de Nationale klasse. In de EMC klasse wordt gestreden wie de snelste EMC-er is terwijl Henk Spenkelink en Jeffrey Kamphuis zullen proberen zo hoog mogelijk te eindigen bij de Nationale klasse. Beiden hebben veel supermoto ervaring en starten dus niet in de EMC klasse, die bedoeld is voor de leden die normaal gesproken geen supermoto rijden. Vorig jaar was deze EMC klasse een groot succes, mede omdat het voor het publiek leuk is om hen bekende rijders met elkaar te zien strijden.

Het hoofdnummer is uiteraard de strijd om het Open Nederlandse Kampioenschap (ONK). Deze klasse kent dit jaar een zeer sterke bezetting omdat de wedstrijd in Enter ook meetelt voor het Belgische Super Prestige Kampioenschap. De top in deze klasse is daardoor breed en van een hoog niveau. Mede hiedoor staat de regende ONK kampioen Marcel van Drunen nu 'slechts' op een derde plaats in dit internationale kampioenschap, met 138 punten. De eerste twee plaatsen worden nu ingenomen door de Belgische talenten Kevin Veillevoye (147 punten) en Romain Kaivers (143 punten). Marcel van Drunen zal er dus op gebrand zijn om zijn achterstand in te lopen maar dat zal niet makkelijk zijn, gezien het extreem hoge tempo wat deze Belgische 'piloten' aan de dag leggen. Op de vierde plaats met 129 punten staat de Nederlander Devon Vermeulen. Ook hij is zeker in staat te winnen, maar deelname is door zijn blessure op dit moment nog niet zeker.

Vanavond is er in 't Kluphoes van de EMC de instructie avond voor alle helpers. Om alles in goede banen te leiden zijn op de wedstrijddag 90 vrijwilligers actief bij het circuit.Supermoto 2013:

Wat een geweldige dag! Even leek het weer niet mee te spelen maar na en paar buien in de ochtend werd het steeds beter weer en zelfs tropisch warm!. De EMC boys hebben zich in hun eigen klasse kranig geweerd en een geweldige race gereden.
Maar het bulderend geweld kwam natuurlijk met de Euro's, Inters en bovenal de ONK Klasse.
Spektaculaire bochten, sliders en andere capriolen werden er door de heren rijders uitgehaald. Met veel spectakel en bulderend geluid maakte dit veer iedereen een zeer indrukwekkend evement met veel vermaak.

Hieroonder links voor foto's, video of ander nieuws.

Foto's:
Foto's van Gerrit Klein Nagelvoort
Foto's van Wim Slagers
Foto's van Marcel Slagers
Foto's van Bennie Slagers
Foto's van Wouter de Wilde
Foto's van Angelique Ros
Foto's van Robert van Roosmalen
Foto's van Henry Zweers
Youtube filmpjes:
Youtube filmpje Nationaal A, 2e race, van Kees Kapstok
Youtube filmpje Nationaal A, 1e race, van 'Hammertime'
Youtube filmpje Nationaal A, 2e race, van 'Hammertime'
Youtube filmpje Nationaal A, 1e race van Jelle Gerritsen
Youtube filmpje EMC klasse, van André oet Enter
Youtube filmpje Euroklasse, van André oet Enter
Youtube filmpje Nationaal en Open klasse, van André oet Enter
Verslagen:
verslag 25-08 op entersnieuws.nl
verslag 26-08 op entersnieuws.nl
www.supermotonieuws.com