Reggerit

reggerit

Als EMC mogen wij dit jaar de seizoensafsluiting van het ONK (Open Nederlandse Kampioenschap) Enduro organiseren. De Reggerit welke alweer voor de 38e keer door de EMC georganiseerd en Nationaal en Internationaal als “extra zwaar” wordt beschouwd zal dit jaar gehouden worden op 22 en 23 november 2024. De kampioensrit zal traditiegetrouw over 2 dagen verreden worden en kan altijd rekenen op een groot deelnemersveld uit binnen- en buitenland.

De voorbereidingen lopen inmiddels alweer en er zal ook dit jaar weer een mooie route van ca. 70 km en meerdere crossproeven worden aangelegd.

Dankzij de vele vrijwilligers gaat de EMC er ook deze editie weer een gezellig en geslaagd EMC evenement van maken, met als afsluiter van deze 2-daagse een grandioze feestavond!
Na bijna 40 jaar organiseren van enduro’s weet de EMC wel wat er van haar verwacht wordt. We kunnen gelukkig altijd rekenen op een grote groep vrijwilligers en de medewerking van allerlei betrokkenen en instanties: zoals landeigenaren, sponsoren, bedrijven, EHBO, KNMV, Politie, Brandweer, Waterschap, enz.

Tijdens de enduro’s in Enter is er altijd wel wat bijzonders met het weer: storm, mist, zon, regen of vorst. We hebben het allemaal meegemaakt. Vorig jaar werden we als organisatie nog uitgedaagd door overvloedige regenval in de laatste week voor de enduro. Tot overmaat van ramp kregen we hier in de laatste 24 uur voor de start nog een dik pak sneeuw en strenge vorst overheen, waardoor deze editie van de Reggerit weer een uitdaging werd voor zowel de organisatie als de rijders.

In de loop der jaren is de organisatie van de Reggerit steeds professioneler geworden. Stonden wee de eerste jaren ’s morgens nog buiten te kou kleumen bij Café De Pijp en bestond ons dieet tijdens de Reggerit alleen uit spiegeleieren en Jägermeister. Tegenwoordig worden de vrijwilligers ’s ochtends al getrakteerd op een piekfijn ontbijt in het Kluphoes en tijdens de lunch verwend met een goede warme hap.